jump to navigation

Στα μάτια των παιδιών…. (έστω…μερικών παιδιών)… 30/12/2010

Posted by Nick Papadodimas in Χωρίς κατηγορία.
Tags: , , , ,
trackback

begging, only money to think about - a child c...

Image by Wonderlane via Flickr

Στα μάτια των παιδιών…. (έστω…μερικών παιδιών)…

Σήμερα το πρωί πέρασα έξω από μια κεντρική εκκλησία του Πειραιά. Ο χώρος που περιβάλλει το ναό  έχει μετατραπεί σε parking αυτοκινήτων, μερικά απ’αυτά σε βάζουν σε πειρασμό τέτοιες μέρες! Πρέπει να ανήκουν σε ιδιοκτήτες με κάποια συγκεκριμένη οικονομική επιφάνεια … καινούργια, τελευταίας τεχνολογίας, άστραφταν από καθαριότητα. Στην άκρη του μικρής πλατείας , παράλληλα προς τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, υπάρχει μια αλυσίδα που ανεβοκατεβαίνει με remote control, οι άκρες της συνδεδεμένες με δύο καλόγουστες χαμηλές κολώνες που δεν επιτρέπουν σε οδηγούς μη φέροντες τον μηχανισμό να ανέβουν στον πεζόδρομο της πλατείας. Η υπόλοιπη πλατεία είναι φυτεμένη με άλλο τύπου κολωνάκια που (και αυτά) εμποδίζουν οχήματα να κάνουν βόλτες μπροστά στα σκαλιά της εκκλησίας.

Καθώς, λοιπόν, είχα φτάσει στο ύψος της αλυσοδεμένης εισόδου-εξόδου, ένα μαύρο αυτοκίνητο, της περίφημης  Mercedes-Benz CLK-Class σειράς πετάχτηκε αθόρυβα μπροστά μου, μου ‘έκοψε’ το δρόμο, η αλυσίδα κατέβηκε και ο έχων σχέση (μάλλον) με την εκκλησία  οδηγός βρέθηκε, νωχελικά, στην εγκάρσια λωρίδα της οδού με κατεύθυνση το αγαπημένο μας λιμάνι όπου και εξαφανίστηκε στην κίνηση.

Ο τύπος-οδηγός δε ζήτησε να τον ‘συγχωρήσω΄ (τέτοιες άγιες μέρες, πάνω στον κυριαρχικό χώρο μιας εκκλησίας), στην πραγματικότητα δεν μου έδωσε καθόλου σημασία πράγμα που δεν με παραξένεψε καθόλου γιατί αυτός συμπεριφέρθηκε σε απόλυτη συμφωνία με τις ελληνικές παραδόσεις της οδικής κυκλοφορίας.

Ένα μικρό, όμως, κοριτσάκι που χάζευε όλο το σκηνικό κάνοντας ένα διάλειμμα από την καταναγκαστική εργασία της και κουνώντας ένα αγιοβασιλιάτικο  σκούφο, με λίγα νομίσματα μέσα του, φώναξε:

Καλέ, καλέ πρόσεχε!

Η CLK-Class, τελικά, έφυγε και  εγώ απέφυγα τη ‘σύγκρουση’!  Το κοριτσάκι που ζητιάνευε, με πλήρη απασχόληση  φαντάζομαι, τι απέγινε;

Τώρα, γιατί τα γράφω αυτά; Δεν ξέρω, σκέψεις είναι στο πληκτρολόγιο. Θα ήθελα να μάθω, όμως, τι θα έλεγε ο CLK-άτος άνθρωπος της εκκλησίας, αν καταλάβαινε ποτέ τι είχε συμβεί εκεί, δίπλα στο αστραφτερό όχημά του!

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a comment